hírek

Mű szerző nélkül – ősszel érkezik a mozikba az Oscar-díjra jelölt német film

2007-ben A mások élete című, 1984-ben, Kelet-Berlinben játszódó film nyerte a legjobb külföldi film Oscar-díját. Rendezője, Florian Henckel von Donnersmarck most ismét történelmi témát dolgozott fel: a velencei filmfesztiválon bemutatott nagyszabású, lenyűgöző filmje, a Mű szerző nélkül a náci és a kommunista időszak eseményeit egyaránt bemutatja egy festő kalandos élettörténete révén.

Októberben a mozikban a Fénykép, az Ezerízű szerelem rendezőjének új filmje

Ritesh Batra előző, elbűvölő szerelmesfilmje, az Ezerízű szerelem világszerte hatalmas sikert aratott a nézők körében. Hamarosan várható a magyar mozikba a rendező következő alkotása, a Fénykép, amely szintén egy különleges szerelmet ábrázol finom érzékenységgel, miközben a varázslatos Indiába kalauzolja el a nézőket. A bemutató várható időpontja: október elején.

Cannes-i filmek a magyar közönségnek

Májusban a Cirko Film is részt vett a cannes-i filmfesztiválon, amelynek válogatásából több izgalmas filmet is bemutat majd a magyar nézőknek. A hivatalos versenyprogramból a Sybil című, izgalmas francia lélektani filmet hozza majd el a magyar mozikba Adèle Exarchopoulos és Gaspard Ulliel főszereplésével, a versenyen kívül bemutatott alkotások közül pedig a La belle époque című, szintén francia romantikus filmet a szerelemről és a nosztalgiáról Daniel Auteuiljel és Fanny Ardant-nal. A fesztivál legújítóbb filmjeit felvonultató, Kritikusok Hete elnevezésű párhuzamos szekció válogatásából is érkezik egy mű a magyar mozikba: a Hvítur, Hvítur Dagur (angol címe: A White, White Day) című, lélegzetelállító izlandi dráma, amelynek rendezője a legígéretesebb fiatal tehetségnek járó Louis Roederer-díjat kapta a fesztiválon.

Jön a lélekemelő spanyol film, a Bajnokok

Hamarosan bemutatjuk a Bajnokok című spanyol filmet. Spanyolországi premierje után az első volt a filmes toplistán: a megható történet magával ragadta a nézőket. A film főszereplője az ittas vezetésért társadalmi munkára ítélt arrogáns férfi, Marco, akinek a bíró döntése alapján egy értelmi fogyatékkal élőkből álló kosárlabdacsapatnál kell edzősködnie. Az eleinte gyűlölt feladat azonban nem várt módon vátoztatja meg Marco életét… Bemutató: június 27.

Bill Nighy új filmje, A szavak ereje

Az angol színészóriás, Bill Nighy (az Igazából szerelem rocksztárja) hamarosan újra látható lesz egy cirkós filmben! 24-én érkezik a mozikba A szavak ereje című angol film, amely egy régi tragédia traumáit hordozó család tagjainak egymásra találását meséli el. Bill Nighy szikár, egyben finom humorral átitatott játéka, mint mindig, most is csodálatos.