A filmről

Rossz versek

magyar film | 2018 | 96 perc

A 30-as évei elején járó rendező, Merthner Tamás magánélete váratlanul darabokra hullik, amikor párizsi ösztöndíját töltő barátnője, Anna szakít vele. Tamás összetörve tér vissza Budapestre, és mivel a jelenben nem talál vigaszt, a múltjába merülve igyekszik választ kapni arra, hogy hol veszítette el önmagát abban a valóságban, ami az elmúlt harminc évben körbevette Magyarországon.

12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Bemutató:
2018. december 27.

Forgalmazza:
Cirko Film

Rossz versek az IMDBn

stáblista

Rendezte:
Reisz Gábor


Szereplők:

Reisz Gábor
Nagy Katica
Kovács Zsolt
Takács Katalin
Seres Donát
Prukner Mátyás
Prukner Barnabás
Monori Lili


Forgatókönyvíró:
Reisz Gábor

Operatőr:
Bálint Dániel, Becsey Kristóf

Producer:
Berkes Júlia

Gyártó:
Proton Cinema

Vágó:
Tálas Zsófia

Zene:
VAN Filmzenekar

Hangmérnök:
Lukács Péter Benjámin

Letölthető anyagok

Regisztráció nélkül letölthető anyagok
(előzetesek, trailerek)

Előzetes

url

Plakát

.jpg

A sajtóanyagok regisztráció után tölthetők le
(szinopszis, plakátkép, jelenetkép)

Szinopszis

google docs

Képek

.jpg

Sajtómegjelenések

444.hu

url

A Rossz versek ezen kívül baromi érzékletesen és viccesen mesél a nyolcvanas évek végének-kilencvenes évek végének Magyarországáról is, az akkoriban kamaszodó főszereplő tekintetén keresztül.

Index / Cinematrix

url

A szerteágazó, több idősíkon is játszódó, asszociatív szerkezeten túl még egy nagyon fontos dologban különbözik a film a VAN-tól: a Rossz versek lapot húzott 19-re azzal, hogy főszereplője azonos a Rossz versek alkotójával. Reisz Gábor író-rendező játssza a főszerepet és szerezte a film zenéjét is, szóval a filmben ez a filmrendező figura keresi a formát, hogyan lehet ezt elmesélni.

Origo

url

Rossz versek viszont attól jó film, hogy nem csak kompromisszummentes, őszinte és bátor művészfilm, de dramedy-ként, azaz drámával ötvözött vígjátékként is olajozottan működik. A történet gondolatgazdag, a film által bemutatott miliő hiteles, a jelenetek bővelkednek fordulatokban, és Reisz a VAN után ezúttal is bizonyítja, hogy remek a humora.

24.hu

url

Reisz, miközben mesél, nem mellesleg portrét fest a rendszerváltás körüli évek Budapestjéről, annak minden furcsaságával, olyan erővel, hogy szinte tapintható, ízlelhető, szagolható a kor, amelyben hősünk nevelkedett. És közben a Rossz versek mégis szerelmes film.