A filmről

Elveszett illúziók

Illusions perdus | francia film magyar felirattal | 2021 | 149 perc

Xavier Giannoli pazar, kosztümös, ugyanakkor ma is releváns és modern Balzac-adaptációja a velencei filmfesztivál versenyprogramjában mutatkozott be, majd hét César-díjat nyert. Szereplői közt Xavier Dolan és Gérard Depardieu is felbukkannak.

Lucien Chardon irodalmi ambícióktól vezérelve érkezik Párizsba. Célja, hogy irodalmi, karriert fusson be, és a társadalmi ranglétrán is felkapaszkodjon. Újságírónak áll, és a napi újságírás piszkos világában elmerülve szép lassan elveszíti álmait, illúzióit, elárulja elveit, hogy aztán anyagilag és erkölcsileg is bukott emberként térjen vissza oda, ahonnan jött.

Xavier Giannoli új adaptációja különös élességgel mutatja be a sajtó manipulált és romlott világát, amely egyúttal a társadalom tükre. A XIX. század első felének francia társadalmát ábrázolva tükröt tart a mának is.


16 éven aluliaknak nem ajánlott!

Bemutató:
2023. március 2.

Forgalmazza:
Cirko Film

Támogatók:

Elveszett illúziók az IMDBn

stáblista

Díjak, jelölések:
A nagyszabású kosztümös film hét César-díjat kapott, egyebek mellett a legjobb film, a legjobb fényképezés (Christophe Beaucarne), a legjobb adaptáció (Xavier Giannoli, Jacques Fieschi), a legjobb jelmez (Pierre-Jean Larroque) és a legjobb díszlet (Riton Dupire-Clément) kategóriában. A film főszerepét alakító 25 éves Benjamin Voisin (’85 nyara) pedig a legígéretesebb színésznek járó szobrot vehette át. Vincent Lacoste a legjobb mellékszereplőnek járó elismerést kapta.

Rendezte:
Xavier Gianolli


Szereplők:

Benjamin Voisin
Cécile de France
Vincent Lacoste
Gérard Depardieu
Xavier Dolan


Forgatókönyvíró:
Honoré de Balzac regénye nyomán Xavier Giannoli, Yves Stavrides és Jacques Fieschi

Operatőr:
Christophe Beaucarne

Producer:
Olivier Delbosc, Sidonie Dumas

Vágó:
Riwanon Le Beller, Cyril Nakache

Letölthető anyagok

Regisztráció nélkül letölthető anyagok
(előzetesek, trailerek)

Plakát

.jpg

A sajtóanyagok regisztráció után tölthetők le
(szinopszis, plakátkép, jelenetkép)

Szinopszis

google docs

Támogatók