A filmről

Egy szép reggelen

Un beau matin | francia film eredeti (francia) nyelven, magyar felirattal | 2022 | 112 perc

Mia Hansen-Løve filmje a cannes-i filmfesztivál Rendezők Kéthete elnevezésű válogatásában mutatkozott be, ahol elnyerte az Europa Cinemas Label Europa Cinemas díját. Főszereplője Léa Seydoux.

Az egyedülálló, fiatal párizsi nő, Sandra életét kislányának nevelése, tolmácsként végzett munkája és egykor briliáns elméjű, mára hanyatló szellemű apjának gondozása tölti ki. Egy nap véletlenül összefut egy régi barátjával. Ellenállhatatlan erejű vonzalom bontakozik ki közöttük, és – bár a férfi nős – viharos szerelmi viszonyba kezdenek. A szenvedélyes, boldog pillanatok mellett azonban egyre gyakrabban jelenik meg a csalódás, a veszteség és fájdalom is. Sandrának egy idő után kicsúszik a keze közül az irányítás, és napról napra nehezebb döntéseket kell meghoznia mind apja ápolásával, mind pedig saját életével kapcsolatban.

A női lélek rezdüléseinek egyik legavatottabb ábrázolója, Mia Hansen-Løve ismét érzékeny, intenzíven átélhető, hangulatos, és minden fájdalma ellenére mély optimizmusról tanúskodó filmmel örvendezteti meg a közönséget. Léa Seydoux több kritikus szerint is élete egyik legjobb alakítását nyújtja Sandra szerepében.

16 éven aluliaknak nem ajánlott!

Bemutató:
2022. október 13.

Forgalmazza:
Cirko Film

Támogatók:

Egy szép reggelen az IMDBn

stáblista

Rendezte:
Mia Hansen-Løve


Szereplők:

Léa Seydoux
Pascal Greggory
Melvil Poupaud
Nicole Garcia


Forgatókönyvíró:
Mia Hansen-Løve

Operatőr:
Denis Lenoir

Producer:
Philippe Martin, Gerhard Meixner, David Thion

Vágó:
Marion Monnier

Letölthető anyagok

Regisztráció nélkül letölthető anyagok
(előzetesek, trailerek)

Plakát

.jpg

A sajtóanyagok regisztráció után tölthetők le
(szinopszis, plakátkép, jelenetkép)

Szinopszis

google docs

Támogatók