A filmről

Nézd meg otthon

Sztrájk a gyárban

En guerre | francia film eredeti nyelven | magyar felirattal | 2018 | 113 perc

A "Mennyi ér egy ember?" rendezőjének új filmje a cannes-i filmfesztivál versenyprogramjában mutatkozott be.

Egy franciaországi gyár vezetősége megígéri alkalmazottainak, hogy mindenáron megvédi a munkahelyüket. Hirtelen azonban mégis az azonnali bezárás mellett döntenek, ezzel cserbenhagyva a bennük bízó több mint ezer munkavállalót. Az egyik munkás, Laurent magára vállalja a vezető szerepét a döntés elleni küzdelemben.

16 éven aluliaknak nem ajánlott!

Bemutató:
2019. március 28.

Forgalmazza:
Cirko Film

Sztrájk a gyárban az IMDBn

stáblista

Díjak, jelölések:
Cannes-i Filmfesztivál 2018 - Arany Pálma díj nevezés

Rendezte:
Stéphane Brizé


Szereplők:

Vincent Lindon
Mélanie Rover
Jacques Borderie


Forgatókönyvíró:
Ralph Blindauer, Stéphane Brizé

Letölthető anyagok

Regisztráció nélkül letölthető anyagok
(előzetesek, trailerek)

Előzetes

url

Plakát

.jpg

A sajtóanyagok regisztráció után tölthetők le
(szinopszis, plakátkép, jelenetkép)

Szinopszis

google docs

Képek

.jpg

Sajtómegjelenések

Filmtett.ro

url

Brizé mindeközben messzemenőkig törekedett a realizmusra, a film párbeszédeit szinte teljesen improvizálták, a felvételeket próbák nélkül készítették, a stábban pedig Lindon volt az egyetlen hivatásos színész. Ennek eredményeképpen megdöbbentően valószerű film a Sztrájk a gyárban, ugyanakkor a drámai ereje is letaglózó.

Filmtekercs

url

A Sztrájk a gyárban egy nehéz, de hétköznapi probléma filmje, és egy nehéz, de cseppet sem hétköznapi megfogalmazása. Brizé stílusmixsze a komfortzónánkat támadja, ami olykor előny, máskor csak úgy magában jelenlévő kényelmetlenség. Hátrányává azonban nem tud válni, hiszen a hiradós, kézikamerás és profin szerkesztett közelképek helyenként irritativ hatását azonnal ellensúlyozni képes Lindon és az amatőrök remek színészi munkája, a tudatos rendezői koncepció és egészen a szomorkás végkifejletig izgalmasan vezetett történet.

Socfest.hu

url

A Sztrájk a gyárban című francia film forgatókönyvírója és rendezője Stéphane Brizé. A történetet úgy mutatja be dokumentarista módon, hogy közben nem ragad le a száraz tények bemutatásánál. Érzékenyen járja körbe az emberi viszonylatokat, az egyéni vívódásokat, lelki folyamatokat.